Greeters en Bergen

Dag allemaal ! Ik ben Raimondo en ik studeer aan de UCL­Mons. Ik ben in Mons geboren en ben heel trots op mijn stad. Ik heb dus gekozen vrijwilliger gids in Bergen te worden. Een greeter is iemand die gratis bezoekjes van zijn stad voert uit. Ik ben een greeter sinds augustus 2014 en heeft ongeveer een tiental bezoekjes al uitgevoerd.

In Bergen, zijn we meer dan 30 greeters. We zijn dus een van de grootste netwerk in België. Bergen telt 90.000 inwoners waaronder ongeveer 15.000 studenten. Onze stad telt ook drie meesterwerken die tot het Unesco werelderfgoed behoren. Een van deze meesterwerken is de populair “Doudou” feest die in Mei oder Juni plaats vindt. Tijdens deze week nemen alle Bergenaars deel aan de festiviteiten. Elk jaar trekt het “Doudou” ook duizenden toeristen aan.

In 2015 is Bergen, samen met Plzen in Tsjechië, de Culturele Hoofdstad van Europa geworden. Tijdens een jaar worden een groot aantal culturele evenementen georganiseerd. Het doel van dit initiatief is Bergen en de regio levendiger te maken. De openingsplechtigheid heeft op 24. januari plaatsgevonden. Met meer dan 100.000 bezoekers was de openingsfeest een enorm succes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Source images :

1) https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Mons_JPG06.jpg

Crédit à l'auteur : Jean-Pol GRANDMONT [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], de Wikimedia Commons

2) http://www.euroreizen.be/citytrips/mons-bergen/stadswandeling-mons-bergen

Auteur: 
Raimondo, Saint­-Ghislain, 21, FR, 2015