Mijn gewoontes in Brussel

Ik zal over mijn gewoontes in Brussel vertellen,  tijdens het week-end of tijdens de vakantie. In Brussel zijn er veel mogelijkheden om activiteiten te doen maar ik zal over mijn favoriete shopping plaatsen praten.

Meisjes houden heel veel van winkelen. Om in Brussel te winkelen, zijn er verschillende buurten: de Dansaertlaan  met mooie et dure winkels, de Nieuwstraat, een voetgangersgebied met winkels zoals de Meir van Antwerpen, de Louisalaan ook met mooie en dure maar ook betaalbare winkels, en de Baillistraat, een korte straat met kleine winkels, bars en restaurants. Deze straten zijn mijn lievelings straten om shopping te doen. Je kunt het doen op zaterdag.

Als je een beetje moe ben, kun je een drankje nemen in de  Baillistraat, op een terras, als het weer goed is. Er zijn ook plezante cafés en bars dichtbij de Louisalaan, in de kleine loodrechte straten.

In Dansaert zijn er geen cafés of bars maar als je naar het Sint-Katelijne Plein gaat, vind je veel restaurants voor alle smaken.

Brussel is geen dode stad op zondag: elk eerste zondag van de maand is er de Brussels Vintage Market dichtbij het kanaal. Als je in Sint-Géry wandelt, zijn er ook boetieken die op zondag open zijn. Er zijn ook veel rommelmarkten bijvoorbeeld in de Marolles, Sablon en zo voort. In de zomer herleeft de stad en de buurten zijn veel meer geanimeerd. En in de winter kan je cadeautjes op de Kerst Markt kopen en een drankje nemen.

Ik hoop dat je nu meer ideeën zal hebben om te winkelen.

Source image : https://www.flickr.com/photos/giesenbauer/3430161602

Auteur : Bjørn Giesenbauer - Time for shopping - Brussels

Auteur: 
Alexine, Brussel, 19, FR, 2015