Humor met "Les Frères Taloche"

Ik kan me niet voorstellen hen te scheiden. Zij doen mij en mijn gezin lachen als we naar hun programma “Signé Taloche” kijken.

Op het toneel van Grand théâtre de Verviers vormen ze een duo dat artiesten door korte humoristische stukken voorstellen. Het zoeken van talenten maakt ook deel uit hun job. Eigenlijk doen ze hun ontdekkingen door het Belgische publiek opmerken. Het toneelstuk wordt uitgezonden op de RTBF (Radio televison belge francophone) sinds 1999 rond een thema zoals: Stars wars, de slag van Waterloo…

Maar de broers werden bekend door hun stomme stuk “J’ai encore rêvé d’elle” in het begin van hun samenwerking. Daarnaast kregen ze in 2005 de prijs Raymond Devos die de beheersing van het Frans beloont. Ze hebben op het mythische toneel van Olympia in Parijs opgetreden. En ze zijn onlangs in het laatste film van “Astérix en Obélix” als dienaars van de koningin verschenen.

De broers zijn hun artistieke carrières niet samen beginnen. Bruno, negen jaar ouder dan Vincent, behoort tot een amateurcircusgroep voor kinderen. Zeven jaar later, kunnen we hem zien in de huid van de naïeve personage “Taloche”.  Terwijl Vincent begon als toneelmeester; dan regisseerde hij met een vriend het toneelstuk “Croûton et Counuch” dat in het hele land voorstellen.

Kunt u zeggen wie is Vincent en wie is Bruno ?

Source image : http://centrecultureldelesquin.fr/agenda/les-freres-taloche-quentin-vana...

Source image étiquette : https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AFr%C3%A8resTaloche.png

Par Nic0lacroix (Travail personnel) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Auteur: 
Marion, Nijvel, 18, FR, 2016