Waterloo, een gedenkwaardige stad

Ik zal over Waterloo spreken. Ik zal met een kleine beschrijving van de stad beginnen. Dan zal ik over de oorlog in Waterloo praten en eindelijk, wat we kunnen bezoeken.

Om te beginnen ligt Waterloo in België, namelijk in Waals-Brabant. De naam "Waterloo" komt van los (prairie in Frans) en water (près de l'eau in Frans). De oppervlakte van Waterloo is 21,03 km en er zijn 29 585 inwoners.

Daarna, wanneer ik over Waterloo spreek, denk ik direct aan de beroemde oorlog. De oorlog van Waterloo is op 18 juni 1830 gebeurd. De site is omringd door velden van verschillende gewassen. De oorlog maakt veel doden, ongeveer 9500, 30000 gewonden en 4000 vermisten. De Fransen hebben de oorlog verloren tegen de dappere Belgen en de sterke Pruissen.

Ten slotte kan ik veel dingen in Waterloo bezoeken. Er is de mooie Leeuw van Waterloo. Wanneer ik de 226 stappen van de Leeuw van Waterloo heb beklommen kan ik een prachtig landschap zien! Elk jaar ga ik naar Waterloo op 18 juni om een reconstructie van de veldslag aan de voet van de heuvel te zien. Er is ook musea dat over Waterloo gaan. ik ben er geweest en dat is heel interessant! wat een mooie stad!

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b3/Braine-L%27Alleud_-_...

Attribution : Jean-Pol GRANDMONT [CC BY 2.5 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.5)], from Wikimedia Commons

Auteur: 
Jordan, 19, 's Gravenbrakel, FR, 2016