Pairi Daiza

De bekendste dierentuin van België ligt in Brugelette in de provincie van Henegouwen. Het is Pairi Daiza! Het is dit soort plaats waar we kunnen wandelen en bewonderen het grote aantal dieren.

Pairi Daiza geopend in 1993. Aan het begin was de dierenthuis alleen een park voor vogels. Het was Paradisio. Volgens de jaren gespecialiseerd deze plaats. Een oase, een aquarium, lange tuinen and verschillende eilanden gebouwen. Bruggen verbinden de verschillende delen van de dierenthuis. Dit alles op het vroegere domein van de cisterciënzerabdij van Cambron met zijn eeuwenoude bomen en talrijke historische gebouwen.

Vandaag Pairi Daiza (dat betekent het oudste naam voor de paradijs) telt meer dan 4000 dieren. Het is zeer gevarieerd. Bijvoorbeeld zijn er schilpadden, roze flamingo’s, vleermuizen, panda’s, roofvogels, katten,… Bedreigde diersoorten zijn beschermd. Het is een particulier bezit (5 hectaren). Als het regent zijn er vol overdekte plaatsen voor bezeoken. De dierenhuis is gekozen beste dierenhuis van België en Nederland in 2016.

Source image : http://yab.be/tag/pairi-daiza/

Auteur : Caroline Coenen (avec l'aimable autorisation de l'auteur)

Auteur: 
Alexandre, Mons, 18, FR, 2017