Braine-le-Comte, een stad niet zo saai!

Ik woon in Braine-le-Comte of ’s-Gravenbrakel in het Nederlands. Ik vind dat het leuke stad is. Er zijn enkele mooie monumenten te bezoeken en enkele culturele evenementen.

Ten eerste in Ronquières, een dorpje van de gemeente, zijn er het Hellend Vlak (“Plan Incliné”) en het Ronquières festival. Het Hellend Vlak is een scheepslift die nog steeds werkt. Het ligt op het kanaal Charleroi-Brussel.

Sinds 2012 is er een klein festival omdat het 2 dagen duurt. Enkele beroemde zangers, zangeressen en groepen zoals James Blunt, Hooverphonic, Mika, Puggy,… maar ook minder bekende artiesten zoals Giedré, Hollysiz, Noa Moon,… zijn gekomen. Dit jaar kenenn we de eerste namen. Er zullen Brigitte, La Smala, Gonzo, dEUS zijn en veel meer komen. Ik hou van dit festival en ik ging in 2013. Ik heb naar Mika, Giegré, Olivia Ruiz en Saule geluisterd en gekeken.

Ten tweede is er in het centrum van de stad het oudste station nog in werking van België. Het werd in 1841 gebouwd. Het werd in hetzelfde jaar in dienst gesteld. Het ligt op het midden van de lijn Bergen-Brussel. Ik ga elke dag met de trein naar Brussel.

Ten slot zijn er veel overblijfselen van de Middeleeuwen en de Moderne Tijd: de omwallingen, “Hotel d’Arenberg”, de kerk,... Bovendien werd de kerk voor de laatste scène van de film “Un plan parfait” met Dany Boon en Diane Kruger gebruikt.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Braine-le-Comte-GareSNCB.jpg

Attribution : Volapuk / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

 

 

Auteur: 
Quentin, Braine-le-Comte, 23, FR, 2015