Leuze-en-folie

„Leuze-en-folie“ is een gebeurtenis die in de omstreken van Leuze-en-Hainaut wordt verwacht, die op 30 april gebeurt, is de naam van dit feest een woordspeling met de naam van de stad, zoals jen kan zien.

Historisch gezien, is „Leuze-en-folie“ niet zo oud, want het werd in 1990 gecreëerd, doodeenvoudig om een dag in het jaar te hebben waarop de hele stad zich verzamelt, want de inwoners wilden een grote gebeurtenis voor deze stad hebben.

‘S middags doen alle personen van deze gemeente en omstreken feesten tot 14 uur, men kan er een grote markt vinden drankenstands, nemen er de sportclub en de padvinders van de stad deel eveneens met hun stand. Het is een grote dag voor mij en mijn familie, Sommige van ons zijn afkomstig uit deze stad en het is dus een jaarlijkse verzameling waar iedereen op aanwezig is.

 ‘S middags, maakt de markt vooral de handwerkslieden en handel van het gebied het mogelijk om hun product te tonen en om zich bekend te maken. In avond, is er een concert waar een DJ beroemd de sfeer zetten maar men laat eveneens de plaats over aan de jonge artiesten van het gebied aan het begin.

Source image : http://www.cultureleuze.be/leuzeenfolie/

Auteur: 
Naël, Leuze, FR, 2014