François Damiens

Ik ben blij om het portret van een Belgische persoonlijkheid te maken.

Zijn beroep is acteur, komiek, humorist. Zijn sterrenbeeld is Steenbok.

Hij was geboren op woensdag 17 januari 1973. Hij woont in Ukkel, in de hoofdstad Brussel, in België. François is gescheiden met 2 kinderen: Jack en Jimmy.

Hij houdt van varen, in de praktijk tijdens vakantie op het eiland van Bretagne in Groix.

Hij had geen opleiding in het artistieke milieu, deze autodidact. Zijn passie voor kunst is zo sterk dat hij zijn studie in de internationale handel.

Hij kwam aan bekendheid met zijn verborgen camera. Zijn karakter maakt een deel uit van "François l’embrouille ". Het karakter van dit personage is neerbuigend, verwend, kwade trouw uit de buurt van Gul, verlegen en vertederend persoonlijkheid.

Hij verlaat van de verborgen camera als gevolg van zijn populariteit, hij werd bekend in België, Frankrijk en Franstalige landen.

Hij werd zo opgemerkt door de producenten in 2006, en hij maakte carrière als acteur als films zoals “Oss 117, Cairo voor spy nesten”, ”Dikkenek”, ”taxi 4”, ”Incognito”, “De Aries-familie” enz.

Tot slot zijn biografie, heeft hij al een 10 jarige carrière, 42 films geschoten, 2 prijs ”César award voor beste acteur” en ”César award voor beste acteur in een bijrol”.

Source image : https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Fran%C3%A7ois_Damiens#/media....

By Georges Biard, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14163149

Auteur: 
Judith, Mons, FR, 2016