Het park van Mariemont

Toen ik klein was, bracht mijn vader me mee naar « le Parc de Mariemont » om mijn ideëen te verzetten. We hadden veel plezier daar samen te gaan.

Le Parc de Mariemont is een zo mooi park dicht bij mijn huis. Het is een natuurgebied waar mensen die van natuur en kalm houden, kunnen zich ontspannen en zich vrij voelen. Het is een rustig park waar iedereen kan wandelen, vrije tijd nemen, mensen ontmoeten, zich ontspannen, gaan liggen op het gras om in de zon te liggen,…

Ik ken enkele mensen die graag foto’s samen in het park nemen en ook mensen die hun huwelijksfoto’s daar hebben gemaakt.

Jullie houden van bloemen, planten en bomen ? Ja, dan is deze plek voor jullie gemaakt, dat is een goede referentie. Dit park was tijdens de XIXe eeuw gemaakt, vooral als park van verzameling en van genoegen. Er zijn zo veel verschillende middeleeuwse bomen van het oude koninklijk domein.

Maar niet alleen dat… Er zijn ook erg veel standbeelden en bas-reliëf dat Raoul Warocqué wilde aan het domein toevoegen. In het midden van het domein van Mariemont staat er ook het koninklijk museum van Mariemont, en een beetje verder is er een café-restaurant « La Terrasse de Mariemont ».

Source image : http://www.morlanwelz.be/t_loisirs/tourisme/les-musees-et-lieux-a-visite...

Auteur: 
Marine, La Hestre, 19, FR, 2016