dinant_from_tourist_office

Ik ga regelmatig naar Dinant omdat het een echte mooie stad is. Kent u Dinant niet? Ik zal u deze stad kort voorstellen.

Dinant is vooral bekend voor de Citadel. Het gebouw is in 1484 gebouwd om de soldaten onderdak te geven en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bevrijd door de Amerikanen.

Zin om iets te eten? U kan de Dinantse koek proberen!. Ik zeg « proberen » want deze harde koek, gemaakt uit tarwemeel en pure honing, staat erom bekend om supermoeilijk te eten te zijn. Het is dus bijna onmogelijk hem helemaal op te eten.
Een andere bijzonderheid is de Flamiche: een taart die bestaat uit vette kaas, boter en eieren en dat is heel lekker, geloof mij.

Veel bekende mensen hebben in Dinant geleefd, soms zijn ze er zelfs geboren. Dit is het geval voor Adolphe Sax. Hij is de uitvinder van de saxofoon en is in1814 in Dinant geboren. De International Association Adolphe Sax organiseert elk jaar een herdenking met muziekwedstrijden en concerten.
Als je een beetje avontuur wil, kan je altijd naar het avonturenpark van Dinant gaan. Daar heb je de mogelijkheid om verschillende parcours in de bomen af te leggen. Je kan ook met de kajak een tocht van 12 of 21 kilometer makenop de Maas.
In ieder geval, er is altijd iets te doen in Dinant.

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2b/Dinant_from_Tourist_Office.jpg

Attribution : Graham Richter [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

Auteur : Alice, Ecaussinnes, 22, FR, 2014