double_rainbow_dour

Ik ben Dylan en ik woon in Dour, Wallonië. Dour is een stad in de buurt van Bergen, vijf kilometer van Frankrijk. Ik zal jullie vertellen over de zomerfestiviteiten van mijn stad.

Elk jaar, tijdens de zomer, in juli, is er een groot muziekfestival dat bekend is in hele de wereld. Er zijn veel mensen die ernaartoe komen uit alle landen van Europa en andere werelddelen. Het feest duurt vijf dagen en ter plaatse blijven kamperen. Elk jaar heb je er meer en meer. Verleden jaar waren ongeveer honderdvijftigduizend mensen aanwezig. Dit festival verwelkomt bekende en onbekende artiesten. Voor velen van hen is het het begin van hun succes.

Het duurt ongeveer drie weken om al het materiaal te monteren en demonteren. Carlo Di Antonio is de organisator van het festival. Hij was de burgemeester van Dour. Nu is hij de minister van Landbouw. Voor de zevenentwintigste editie, ontvangen we meer dan tweehonderdduizend jongeren en er is nog plaats voor meer!

Source image : https://www.flickr.com/photos/frf_kmeron/6008398191

Kmeron Double Rainbow @ Dour Festival-0739 Photo by @Kmeron

Auteur : Dylan, Dour, 20, FR, 2015

Âge : 20 ans