7986593409_1c498429ed_c

Ik zal jullie het trappistenbier van Rochefort voorstellen, één van de lekkerste bieren van onze regio.

Er zijn drie belangrijke bieren die in de abdij van Rochefort worden gebrouwen: Trappistes Rochefort 6 , 8 en 10. Het getal verwijst naar het alcoholgehalte. Het trappistenbier is bruin. Het wordt sinds 1595 gebrouwen door de trappisten van de abdij. Het wordt echter pas sinds 1900 verkocht. Ze produceren elk jaar 18 miljoen liter.

De 3 bieren in detail : Trappistes Rochefort 6 , het oudste bier, heeft 7,5 % alcohol. Het heeft een rode capsule. Trappistes Rochefort 8 , de « Spéciale », heeft 9,2 % alcohol. Het heeft een groene capsule. Trappistes Rochefort 10, de « Merveilleuse », heeft 11,3 % alcohol en heeft een blauwe capsule.

Als ik er één moet kiezen , drink ik liever de « Spéciale » want er is een goed evenwicht tussen de prijs en de authentieke smaak! Als je het wil proeven met een stuk kaas, kom naar Rochefort om het bier en de abdij te ontdekken!

Source images :

vignette : https://www.flickr.com/photos/saigneurdeguerre/7986593409/

Antonio Ponte

Belgique – Bruxelles – Schaerbeek – Musée de la Bière (18 août 2012)

bières : https://fr.wikipedia.org/wiki/Trappiste_(bière)#Liste_des_trente_types_des_dix_bi.C3.A8res_trappistes_ATP

Auteur : Emmatom