Ik heb Walibi gekozen omdat dat een belangrijk Belgisch park is.

“Walibi moet een park worden waar droom en onbezorgdheid meester zijn. En daarom moet iedereen zich hier in volle vrijheid kunnen vermaken zonder enige stress of zorg”. Dit waren de woorden van Eddy Meeùs in 1974 als hij zijn definitie gaf over de toekomst en de identiteit van Walibi. Er waren vijfenveertigduizend bezoekers op de eerste dag! En dan op zoek naar een mascotte voor het park: een oranje kangoeroe.

Ik zal enkele attracties met sensatie noemen: Dalton  Terror, Flash back, Psyke underground, Vampire en Weer wolf.      

Als je met kleine kinderen naar Walibi gaat, zijn er ook attracties voor de jongsten: Poneys, Squad taxi, Little swing… Eén van de belangrijkste muziekvoorbeelden van het park is dat van Psyke underground en dat is op de ingang van het park. Er zijn ook vele restaurants en snackbars. Dat is ook mogelijk in het hotel in de buurt van het park te slapen. Het park is van april tot november geopend. Het adres is: Boulevard de l’Europe 1000 in Wavre. Je kan met trein of wagen naar Walibi gaan. Om je ticket te kopen zijn er drie mogelijkheden: aan de kassa van het park, op internet of op het station als je met de trein gaat. Dat kost 36€ en dat is gratis voor de kleine kinderen.

Ik hoop dat je een keer naar Walibi zal kunnen gaan !

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/50/Walibi_Belgium_-_Entr%C3%A9e_du_parc_%2803%29.JPG

Attribution : Jérémy-Günther-Heinz Jähnick / Walibi Belgium – Entrée du parc (03) / Wikimedia Commons

 

Auteur : Floran, Jambes, 17, FR, 2015

Âge : 17 ans