Benoit Poelvoorde is een groot Belgisch acteur die ik altijd op TV heb gezien. Ik ontdekte hem in films zoals « Podium », « Les Randonneurs » en « Le Boulet ».

Hij is 51 jaar en hij is in Namen geboren. Hij heeft een passie voor het theater en hij is ook een humorist. Hij werd bekend in 1997 dankzij de films die ik boven de foto’s heb geciteerd. Hij is een vriend van Jean Claude Van Damme. Hij maakte deel uit van de jury van het Festival van Cannes en van de jury van Miss France. Hij heeft zijn wassen beeld in het Grévin museum in Parijs. Zijn bekendste films zijn ook « C’est arrivé près de chez vous », « Le vélo », « Du jour au lendemain », « Les 2 mondes », « Astérix aux jeux olympiques », « Les émotifs anonymes », « Rien à déclarer » , « Mon pire cauchemar » en « Le tout nouveau testament ».

Hij is niet alleen in de Belgische cinema bekend maar ook in het buitenland zoals in Frankrijk, in Keulen in Duitsland en ook misschien in andere landen, want ik heb in Duistland gezien dat «  Le tout nouveau testament » in de bioscoop is en het in het Duits vertaald is.

Ik houd heel veel van deze acteur, want hij is heel grappig en hij houdt van zelfspot. Hij kan dramatisch zijn in zijn films maar hij is terzelfdertijd grappig. Hij is een echte acteur en hij durft te zeggen wat hij denkt. Hij is altijd natuurlijk. Zo is hij mijn Belgische lievelingsacteur want hij lijkt vriendelijk en hij brengt ons altijd in een goed humeur, ongeacht het onderwerp van film of de situatie of zijn problemen.

 

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/Benoit_Poelvoorde_Cabourg_2018.jpg

Crédit à l’auteur : Georges Biard [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

Auteur : Chloë, Mons, 18, FR, 2016

Âge : 18 ans