1024px-mariemont_jpg1g

Toen ik klein was, nam mijn vader me mee naar « le Parc de Mariemont » om mijn ideëen te verzetten. We vonden ht plezierig daar samen naartoe te gaan.

Het Domein van Mariemont is zo’n mooi park én het is dicht bij mijn huis. Het is een natuurgebied waar mensen die van natuur en kalmte houden, zich kunnen ontspannen en zich vrij kunnen voelen. Het is een rustig park waar iedereen kan wandelen, vrije tijd doorbrengen, mensen ontmoeten, zich ontspannen, gaan liggen op het gras om in de zon te liggen,…

Ik ken enkele mensen die graag samen foto’s in het park nemen en ook mensen die hun huwelijksfoto’s daar hebben gemaakt.

Hou je van bloemen, planten en bomen ? Ja? Dan is deze plek voor jou gemaakt, het is een goede referentie. Dit park werd tijdens de negentiende eeuw aangelegd, vooral als een park van verzameling en van genoegen. Er zijn nu nog steeds veel verschillende middeleeuwse bomen die deel uitmaakten van het oorspronkelijke koninklijk domein.

Maar niet alleen dat… Er zijn ook erg veel standbeelden en voorbeelden van bas-reliëf die Raoul Warocqué aan het domein wilde toevoegen. In het midden van het domein van Mariemont staat er ook het koninklijk museum van Mariemont, en een beetje verder is er een café-restaurant « La Terrasse de Mariemont ».

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Mariemont_JPG1G.jpg

Attribution : Jean-Pol GRANDMONT, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Auteur : Marine, La Hestre, 19, FR, 2016