Ik nodig jullie allemaal uit in Naast voor de volgende editie van de “Drie gekke nachten”, een tof en onvermijdelijk dorpsfeest in Provincie Henegouwen.

De “Drie gekke nachten” zijn festiviteiten die elk jaar in september tijdens drie avonden plaatsvinden. Het gebeurt in Naast, een gezellig dorp in de provincie Henegouwen, dichtbij Zinnik. Deze feesten zijn georganiseerd door jongens van het dorp sinds 1991.

Ik kan gemakkelijk aan de “Drie gekke nachten” deelnemen omdat dat in mijn dorp gebeurt, niet heel ver van mijn huis. Ik vind de “Drie gekke nachten” leuk want het weer is regelmatig nog mooi in september. Deze festiviteiten zijn wel bekend in de steden en dorpen in mijn regio.

Wanneer ik naar de “Drie gekke nachten” ga, zie ik veel mensen, onder andere mijn vrienden en vriendinnen. Er zijn verschillende muziekstijlen. Ik ga liever op vrijdag en zaterdag. Tijdens deze avonden is er meer muziek en liedjes voor de jonge mensen. Op zondag speelt men muziek van de jaren tachtig en dat luister ik niet graag.

Jammer genoeg, kon ik niet naar de “Drie gekke nachten” in 2015 omdat het uitzonderlijk werd geannuleerd door gewelddadigheden die gebeurden tijdens het vorig jaar. 

Hopelijk zal september snel komen… 

Source image : http://www.naast.sitew.com/Groupements_Sports.A.htm#Groupements_Sports.A

Auteur : Aurélien, Naast, 19, FR, 2016

Âge : 19 ans