Ik vind dat het interessant is om Alex Miskirtchian aan onze Vlaamse buren voor te stellen. Alex is een Belgische bokser maar hij is afkomstig uit Armenië. Hij is 29 jaar oud. Hij woont in Dinant, een kleine stad in Wallonië, in de provincie Namen.

In België is boksen niet zo populair als andere sporten zoals voetbal, maar Alex heeft niets te benijden aan Eden Hazard of andere Waalse beroemde sporters. Inderdaad, Alex is drievoudig kampioen van Europa in zijn lichtgewichtcategorie en hij was challenger voor de IBF wereldtitel. Het palmares van Alex Miskirtchian omvat 24 overwinningen (waarvan 9 keer voor de limiet), 3 nederlagen en 1 gelijke wedstrijd. Hij vertegenwoordigde ons land in de meest bekende boxing competities in Europa en hij zal in 2015 naar de Verenigde Staten gaan om te trainen.

Alex zegt dat boksen volharding, tolerantie, nederigheid en respect vereist. Het is belangrijk respect voor zichzelf en voor zijn tegenstanders te hebben. Deze waarden, in combinatie met een lange praktijk en een constante training, lieten hem toe om te evolueren en om zijn magistrale techniek te verbeteren.  

Ik denk ook dat deze verschillende waarden zoals volharding, tolerantie, nederigheid en respect  belangrijk zijn om samen te leven : Franstaligen en Nederlandstaligen.

Source image : photo personnelle

Auteur : Antoine, Bergen, FR, 2015