lukaku_libre_de_droits

 

Omdat ik heel veel van sport houd, wou ik graag iets schrijven over de meest Belgische sport: voetbal! De laatste tijd doet ons nationale team het erg goed. Ze staan zelfs op de eerste plaats van de fifa ranking! Daarom leek het mij interessant om het in het bijzonder te hebben over mijn favoriete Belgische voetballer: Romelu Lukaku. Iedereen heeft misschien zijn eigen mening over Lukaku, maar je kunt moeilijk ontkennen dat hij erg goed is. Hij is namelijk de top scorer aller tijden van de rode duivels!

In 1992 werd hij geboren in Antwerpen en daar heeft hij ook heel zijn jeugd gewoond. Hij kwam uit een gezin met veel talent voor voetbal. Zijn broer Jordan speelt ook voor de rode duivels en zijn vader heeft ook in de Belgische eerste klasse gespeeld. Daarom begon hij ook al op jonge leeftijd met voetballen. Omdat hij voor zijn leeftijd erg groot en snel was, mocht hij al snel voor Lierse gaan spelen. Zijn echte doorbraak kwam echter pas met zijn transfer naar Anderlecht. Lukaku maakte daar zijn debut in een match om de titel tegen Standard Luik. In Vlaanderen werd hij rond deze tijd bekend in de media omdat hij een programma had, genaamd ‘De school van Lukaku’. Hierin werd de klas van zijn middelbare school gefilmd.

Het was altijd Lukaku’s grootste droom om voor Chelsea te spelen. In 2011 werd deze droom vervuld. Aangezien de premier league toch wel een niveau hoger is dan de Belgische competitie, is dit de periode waar hij zich echt tot een wereldspeler begon te ontwikkelen. Na voor enkele andere Engelse clubs te hebben gespeeld, kwam hij terecht bij Manchester United. Dit is de club waar hij vandaag nog altijd voor speelt. Met deze ploeg heeft hij veel bereikt waardoor hij nu heel vaak in de basis van dit wereldteam staat.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/46/Romelu_Lukaku_kick_off_Fulham_v_WBA_%28cropped%29.jpg

Attribution : Nick [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]

Auteur : Nicolas, Gembloux, 20, FR, 2019