cecile_de_france_photo_call_django_berlinale_2017_03_cropped_2

Ik zal over een Belgische actrice spreken die zeer bekend is in Frankrijk en België. Het is Cécile de France. Ze is in Namen op 17 juli 1975 geboren. Na de middelbare school besloot Cécile naar Parijs te gaan om haar kans te grijpen. In 1995 ging ze naar de “nationale school voor kunst en theatertechniek” in Lyon. Ze voltooide haar opleiding in 1998 en ontving haar diploma. Ze krijgt haar eerste filmrollen in « L’art de la séduction » en in « Irène ». In 2002 werd de film « L’auberge espagnole » uitgebracht. Deze film was een groot succes en maakte haar bekend bij het grote publiek. Het is dan ook in 2003 dat ze haar eerste Caesar kreeg, die voor het beste vrouwelijke nieuwe talent. Vervolgens had Cecile een reeks successen met « Casse-tête chinois » en « Poupées russes ».

Cécile is dan meer en meer bekend geworden in Frankrijk en kreeg nieuwe mogelijkheden zoals het spelen in een horrorfilm of zelfs de rol van ceremoniemeester van de César in 2005. Cécile is een bekende actrice in België, Frankrijk maar ook internationaal is ze heel bekend. Ze heeft nu al met grote acteurs als Patrick Timsit, Jackie Chan, Gérard Depardieu, Matt Damon, Kad Merad en Jean Dujardin geacteerd. Bovendien heeft Cécile de kans gekregen om samen te werken met bekende producenten en filmregisseurs zoals de broers Dardenne, Clint Eastwood, Catherine Corsini, Cédric Klapish en Alexandre Aja. Cécile heeft in meer dan 40 films, een tiental korte films en 12 toneelstukken gespeeld.

Cécile is een zeer getalenteerde actrice. Ze is authentiek en heel natuurlijk als ze speelt. Ze is ook een actrice die zich inzet voor ecologie en feminisme, en dit komt ook tot uiting in haar filmkeuzes.

 

 

 

 

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/C%C3%A9cile_de_France_Photo_Call_Django_Berlinale_2017_03_cropped_2.jpg

Attribution : Maximilian Bühn, CC-BY-SA 4.0 / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Auteur : Marie, FR, 2020