druiven_libre_de_droit

Goeiedag, Belgium on stage. Ik wil op jullie site over de Druivenstreek spreken. Ik ben een Franstalige en ik woon in een klein dorp in Waals-Brabant (Bousval). Maar waarom wil ik over de Druivenstreek spreken?

Als ik over deze streek wil spreken, is het omdat ik een echte fan van de fiets (een wielerfanaat) ben. Deze streek is perfect om een leuke en sportieve fietstocht te doen omdat er veel heuvels zijn. En nog meer, het is de streek van de Brabantse pijl. Misschien ken je deze heuvels niet, maar ze zijn soms heel moeilijk en zwaar. We kunnen bijvoorbeeld de Moskesstraat, dat is het linkerbeeld, en de Smeysberg, dat is de rechterfoto, noemen. Als ik deze heuvels noem, is het omdat ze de twee moeilijke heuvels van de druivenstreek zijn omdat ze een hoge hellingsgraad hebben: bijna 20% voor allebei

            Maar het is niet de enige reden dat ik van deze streek hou. Zoals je begrepen hebt, is dit de streek van de druiven. De druiven van deze streek komen uit 4 gemeenten: Overijse, Huldenberg, Tervuren, Hoeilaart. Ze zijn heel bekend in ons land, vooral voor hun smaak. Ik heb deze druiven nooit gegeten maar ik heb zin om deze druiven te eten, aangezien het mijn lievelingsvrucht is. Ten slotte bestaat er ook een druivenfeest aan het einde van augustus. Er zijn veel activiteiten, zoals concerten of fietswedstrijden (de Druivenkoers).

Ik wil nog toevoegen dat het misschien een van de mooiste streken in Vlaanderen is. Waarom? Omdat het niet vlak is, zoals de rest van Vlaanderen in het algemeen is. We kunnen veel mooie landschappen zien en ontdekken. Er is ook nog veel natuur in vergelijking met de rest van Vlaanderen. En nog meer, je voelt je op het platteland, terwijl de streek toch niet ver van Brussel ligt. Je kunt ook naar het Zoniënwoud gaan dat niet ver van Overijse ligt. Kort samengevat, is de Druivenstreek een mooie stukje natuur dat gelegen is aan de toeganspoort van Brussel.

(Een tekst van Dorian De Paepe. Ik ben 18 jaar oud. Ik woon in Bousval. Mijn moedertaal is Frans. Ik heb deze tekst op 9 november 2020 geschreven).

Source image : https://c.pxhere.com/photos/4e/20/blue_grapes_grapes_fruits_vine_wine_fruit_cultivation_harvest-1251868.jpg!s

Auteur : Dorian, Bousval, 18, FR, 2020