brouwerij_cantillon_2

Ik wil over de Brouwerij Cantillon praten omdat ik de 5de generatie van deze familiebrouwerij ben en ik ben er echt trots op.

De brouwerij Cantillon werd in 1900 door Paul Cantillon in Brussel opgericht, namelijk in de gemeente Anderlecht. Het is een brouwerij die lambiek brouwt. Lambiek is de basis van alle bieren van Cantillon. Het is met deze lambiek dat we de gueuze, de kriek, frambozen,- en druivenlambiek brouwen. Op dit moment werkt mijn hele familie daar, de familiegeest is dus zeer aanwezig. Bovendien is de manier van brouwen sinds 1900 onveranderd gebleven. Er is niets veranderd in 120 jaar : de machines, de ingrediënten en het productieproces blijven hetzelfde en de smaak van het bier werd helemaal niet veranderd. Daarom is de brouwerij uniek ter wereld. Het is de laatste brouwerij die bier « de façon spontanée » brouwt.

In 1978 stichtte mijn grootvader het Brussels Museum van de Gueuze. De brouwerij is ook een museum. Het is de perfecte gelegenheid om de brouwerij te bezoeken wanner we brouwen of bottelen. Tijdens het bezoek kunnen jullie de verschillende machine en kuipen zien waarmee we het bier brouwen, maar ook de vaten waarin het bier wordt gestockeerd en de kamer waar het bier gebotteld is. Aan het einde van jullie bezoek hebben jullie recht op een proeverij. Tof, nietwaar ?

Kom ons bezoeken! We kijken er naar uit om je te zien!

 

Auteur : Thibeaud, 18, FR, Bruxelles, 2020