charleroi_collage

Ik ben Thomas en ik kom uit Charleroi. Aangezien die stad soms een slecht imago heeft, wil ik u de goede kanten van Charleroi laten ontdekken. Deze tekst zal de culturele en sportieve kantjes van Charleroi presenteren.

Ten eerste zijn er veel plaatsen en musea te bezoeken. Charleroi was namelijk leider in de steenkoolproductie van 1830 tot 1956. In dat jaar maakte een brand 262 slachtoffers ind e mijnsite van Bois du Cazier. Vandaag kunt u dus Bois du Cazier bezoeken. Het is ook in Charleroi dat de stripverhalen Spirou, Lucky Luke, de smurfen en vele anderen werden bedacht. De stad wou dit vieren en er werden beelden van die striphelden op verschillende locaties in de stad geplaatst. Ten slotte mag u niet vergeten het fotografiemuseum te gaan bekijken: het is het grootste museum voor fotografie in Europa.

Ten tweede is Charleroi een erg sportieve stad. U kunt er namelijk veel sporten beoefenen, zelfs op een hoog niveau. Maar als u niet graag sport beoefent, kunt u veel teams aanmoedigen: de Sporting (voetbal), de Spirou (basketbal), de Dauphines (volleybal), de Villette (tafeltennis) of ook Action21 (zaalvoetbal).

Samengevat, is Charleroi een stad waar u veel dingen kunt doen. Bovendien kunt u ook een drankje benuttige, op de Boulevard Tirou (centrum) wandelen of even een concert in de Rockerill of in het Coliseum bijwonen.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Charleroi_collage.png

Attribution : Jmh2o, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Auteur : Thomas, Fleurus, 23, FR, 2015