comblain_1

Ik ben altijd klaar om terug naar Comblain te gaan. Daar heb ik veel herkenningspunten en herinneringen zoals: met mijn neven steentjes over de Ourthe keilen, snoepjes bij de boekwinkel kopen of nog, met mijn grootouders in het St-Martin park wandelen.

In de jaren 60 kende Comblain een wereldwijde faam dankzij het internationale jazzfestival. Onlangs is het dorp naar voren gebracht wegens de overstromingen van deze zomer…Fun fact, het is mijn oom die deze foto, vanuit zijn woning heeft gemaakt en dit is dezelfde foto die gebruikt werd op de voorpagina van de lokale krant.

Oorspronkelijk was Comblain vooral bekend om het culturele erfgoed dat St-Martin toren was. Ik heb daar veel tijd doorgebracht, het is enig in zijn soort. St-Martin toren is een vijftien meter hoog gebouw dat met stenen van de regio werd opgericht. Toen stond Comblain inderdaad al bekend om haar steengroeven. St-Martin toren dateert uit het begin van de 13de eeuw. Aanvankelijk diende die als defensief bolwerk maar tegen het einde van de 18de eeuw verloor ze deze functie en werd ze volledig deel van het dorp als klokkentoren van de kerk.

Nu is het een prachtig park dat tot het verrijken van de hartelijke ziel van dit dorp bijdraagt.

Photos personnelles

Auteur : Noé, 21 jaar, Chaumont-Gistoux, Frans, 2021.

Âge : 21 ans