angele

Angèle Joséphine Aimée Van Laeken is in Ukkel geboren op 3 december 1995. Ze is een zangeres die zingt in het Frans. Haar vader is Serge Van Laeken, beter bekend als Marka en haar moeder is Laurence Bibot. Ze heeft ook een broer die bekend is in België. Zijn naam is Roméo Elvis en hij is een rapper.

In 2017, heeft ze haar eerste liedje uitgebracht: La loi de Murphy (De wet van Murphy). Dit liedje is in het Frans en in het Engels. Haar eerste album “Brol” is in 2018 verschenen. Op het album staan er bekende liedjes zoals “La thune”, “Balance ton quoi”, “Jalousie”, “Tout oublier”, enzovoort. “Tout oublier” is een samenwerking met haar broer, Roméo Elvis. Het liedje kende een groot succes want het heeft de award voor beste franstalig lied gewonnen op de NRJ Music Awards.  In februari 2019 heeft ze 3 MIA’s gewonnen. Ze was de grote winnares van de MIA’s in 2020 met 5 prijzen.

Van 2017 tot 2019 was de danser Léo Walk haar partner. Angèle schreef een liedje over het einde van hun relatie, het liedje noemt “Perdus”. In 2020 heeft ze aangekondigd op Instagram dat ze biseksueel is. Van november 2019 tot 2021 had ze een relatie met Marie Papillon, een Franse comédienne.

In 2020 heeft ze het liedje, Fever, met Dua Lipa gemaakt. Op 3 december 2021 breng ze haar tweede album, Nonante-cinq, uit. “Bruxelles je t’aime” is het eerste liedje van het album.

 

 

 

Foto : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/Ang%C3%A8le_Cannes_2019.jpg

Attribution : Joan Hernandez Mir, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Auteur : Clémentine, 19, Sorée, FR, 2021