Ik zal jullie vertellen over een evenement uit mijn stad dat over bijna heel België gekend is bij ruiters, namelijk Waregemse Koerse. Ik zelf vind dit een fantastische traditie die veel sfeer geeft. Deze tekst zal gedeeltelijk in het Frans en het Nederlands zijn, omdat het samen geschreven is door een Franstalige en een Nederlandstalige student.

Waregemse Koerse is het grootste eendaagse sportevenement in België en dus ook het belangrijkste evenement in de culturele en sportieve kalender van de stad Waregem. De koers bestaat uit drie verschillende wedstrijdsoorten: 4 drafsportwedstrijden, 2 steeplechasewedstrijden en een hordelopenwedstrijd. Deze koers is ook een belangrijk werelds evenement. Er zijn namelijk veel publieke figuren die mooi gekleed zijn en in de tribune staan tijdens de koers. Dit hoog aanzien van de Waregemse Koerse is mede dankzij zijn geschiedenis: de eerste editie werd in 1847 gehouden en het voorzitterschap van de Koerse is al door verschillende edelen overgenomen.

Moi-même, je me rends chaque année au Waregemse Koerse, car c’est un grand événement à ne pas manquer. Contrairement à la plupart des gens, je ne viens pas pour assister à la course de chevaux, mais pour voir les véritables activités de la ville. Tous les lundis, pendant les vacances d’été, des concerts au château – désormais appelés Parkies – ont lieu dans le parc Casier, en prélude au Waregem Koerse. Il y a également une grande foire pour les plus petits. À la fin, il y a également un grand feu d’artifice qui dure 25 minutes. Cela en vaut la peine à chaque fois.

Photo par <a href=”https://pixnio.com/fr/sport-fr/les-courses-de-chevaux-les-participants-course”>PIXNIO</a>

Auteur : Hanne, 19, Waregem, NL, 2021

Âge : 19 ans