womens-football-gf54d213bc_1280

OHL Women is een Belgisch vrouwenteam dat opgericht werd in 2002. Ze hebben hun oefencomplex gelegen te Leuven en spelen wedstrijden zowel op hun terrein in de Korbeekdamstraat als af en toe in het King Power @ Den Dreef stadion waar de mannenploeg ook optreedt. De Leuvense vrouwen maakten de laatste jaren veel progressie. Over de laatste drie jaar wisten ze zich te ontwikkelen tot een ploeg die in de hoogste klasse, namelijk de superleague, jarenlange kampioen RSC Anderlecht beconcurreert in een hevige titelstrijd. Het overgrote deel van de Leuvense speelsters maakt ook deel uit van een nationale ploeg; jeugdploeg of eerste ploeg bij de Red Flames. De gemiddelde leeftijd van deze jonge ploeg ligt ergens rond de 20 jaar.

J’ai déjà joué contre cette équipe avec mon club de Genk, je connais leur parcours et leur histoire. Il m’arrive de les regarder jouer à la télé ou bien d’aller les regarder au stade. Ce mercredi, c’est un jour très important pour cette équipe, elles affrontent l’équipe d’Anderlecht, c’est une très bonne équipe cette saison. Ce match est important car elles sont obligées de gagner si elles veulent encore avoir une chance de décrocher le titre cette saison. Actuellement, l’équipe est deuxième avec 44 points et seulement à 1 point des premières…

 

 

 

 

Source image : https://pixabay.com/fr/photos/le-football-f%C3%A9minin-football-3682353/

 

Auteur : Kao, Mol, 19, NL & Tom, Waterloo, 19, FR, 2022