student_leven_i_louvain-la-neuve

In Louvain-la-Neuve is het feestje een heel groot deel van het studentenleven. Er zijn veel studentenkringen die feesten organiseren de hele week. Elke kring krijgt een dag van de week waarop ze tot 3 uur ‘s nachts open mogen. Bijvoorbeeld voor de CESEC (de kring van studenten in economie, communicatie en politieke wetenschappen) is het dinsdag. De andere dagen, mag de CESEC open maar moet vroeger sluiten. Er zijn kringen waarmee faculteiten in verband zijn maar ook aan de provincie waar je woont (ze worden « regio » genoemd). Er bestaat dus een “régio” BW voor Brabant-Wallon (Waals Brabant). Er zijn ook twee plaatsen, de “petite Casa” en “la grande Casa”, die zijn gehuurd bij de kringen om te feesten. Ze zijn heel bekend voor drinken in Louvain-la-Neuve. De studenten gaan heel vaak in de kringen omdat er muziek is en je mag dansen en bier drinken voor 1,2 euro. Het is heel goedkoop in vergelijking met bars waar het heel duur is.

Louvain-la-Neuve is een studentenstad. Er zijn daarom veel koten. Er zijn echter veel minder koten dan studenten en minder dan studenten die willen een kot hebben. Er wonen minder studenten in LLN dan andersom. Maar dit belet niet dat Louvain-la-Neuve een echte studentenstad is met een geweldige sfeer.

Source photo : http://www.koter.info/lln/etudiants.html

Auteur : Linn, FR, Louvain-La-Neuve, 2022