Ik koos dit onderwerp omdat ik niet veel wisten over de Gentse feesten en dankzij het onderwerp van mijn penvrienden heb ik veel geleerd. Oorspronkelijk ging mijn presentatie over de Belgische rapper Damso. Ik wilde mijn land eren voor zijn muziek maar mijn penvrienden kenden hem al en ik wilde hen iets leren maar uiteindelijk waren zij het die mijn leerden over de Gentse Feesten, daarom koos ik dit onderwerp.

De Gentse Feesten zijn een cultureel volksfeest in de prachtige hoofdstad van Oost-Vlaanderen : Gent. De Gentse Feesten duren altijd 10 dagen en zijn uniek in Europa door hun gevarieerde en gratis programma van muzikale optredens, straattheater, tentoonstellingen, kinderanimatie, kermis, optochten, processies en nog veel meer !

Dit grote volksfeest vindt altijd plaats tussen half juli en eind juli. De festiviteiten zijn erkend als onderdeel van het Vlaamse immateriële erfgoed en zijn een van de grootste volksfeesten in Europa. Van de Korenmarkt tot de Vrijdagsmarkt en het Baudelopark kun je overal in de stad genieten van voorstellingen en concerten. Bovendien bieden de Gentse Feesten een ongeëvenaarde gastronomische ervaring met talloze kraampjes die een verscheidenheid aan gerechten en dranken aanbieden voor elke smaak, zodat je nooit honger of dorst zult lijden.

Uniek aan de Gentse feesten is dat je enkel en alleen tijdens deze periode de prachtige kathedraal kan bezoeken. Als je eenmaal deze toren hebt beklommen, wil je nooit meer weg uit Gent want je hebt het beste uitzicht over een Vlaamse stad dat je je maar kunt wensen. Naast de shows en festiviteiten kunnen bezoekers ook genieten van culturele bezoeken zoals de rondleiding door de kathedraaltoren, wat een verrijkende dimensie toevoegt aan hun ervaring.

De Gentse Feesten zijn ook de perfecte gelegenheid om de opmerkelijke geschiedenis en architectuur van de stad te ontdekken. Terwijl je door de bruisende straten slentert, bewonder je de prachtige middeleeuwse gebouwen en de charmante grachten die Gent zo charmant maken. Maak van de gelegenheid gebruik om emblematische plekken te bezoeken, zoals het kasteel van de Graven van Vlaanderen, het begijnhof en de vismarkt.

Kortom, de Gentse feesten bieden tal van activiteiten om het hele gezin te vermaken. Speciaal voor kinderen worden er spelletjes en animaties georganiseerd, zodat de allerkleinsten verzekerd zijn van momenten van vreugde en geluk. Sensatiezoekers zullen genieten van de kermisattracties die urenlang plezier beloven.

Foto : : https://www.pexels.com/fr-fr/photo/festif-grande-roue-noel-urbain-16516902/

Auteur : Najat, 22, Mons, FR; Marie, 23, Le Roeulx, FR, 2024

Âge : 22, 23 ans