Charleroi, een dynamische stad

Ik ben Thomas en ik kom uit Charleroi. Als die stad soms een slecht imago heeft, wil ik u de goede kanten van Charleroi laten ontdekken. Deze tekst zal Charleroi onder culturele en sportieve aspecten presenteren.


Ten eerste, zijn er veel plaatsen en musea te bezoeken. Bijvoorbeeld, was Charleroi een leider in de productie van kolen van 1830 tot 1956 (dat jaar, maakte een brand 262 slachtoffers naar Bois du Cazier). Vandaag, kunt u dus Bois du Cazier bezoeken. Het is ook in Charleroi dat de stripverhalen Spirou, Lucky Luke, de smurfen (en veel anderen) waren gemaakt. Om dit te vieren, worden beelden van die striphelden op verschillende locaties in de stad geplaatst. Eindelijk, vergeet u niet om het fotografie museum te gaan kijken: het is het grootste museum voor fotografie in Europa.


Ten tweede, is Charleroi een erg sportieve stad. U kunt inderdaad veel sporten beoefenen (even aan een hoog niveau). Maar als u niet graag beoefent, kunt u veel teams aanmoedigen: de sporting (voetbal), de spirou (basketbal), de dauphines (volleybal), de villette (tafeltennis) of ook action21 (zalvoetbal).


Samengevat, is Charleroi een stad waar u veel dingen kunt doen. Bovendien kunt u ook een drankje hebben, in Boulevard Tirou (centrum) windelen of even een concert in de Rockerill of in de Coliseum bijwonen.

 

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Charleroi_collage.png

Attribution : Jmh2o, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Auteur: 
Thomas, Fleurus, 23, FR, 2015