doudou_wc

Hallo iedereen, ik heb mijn bachelor in Bergen gedaan; daarom wil ik over deze stad praten en vooral over de Ducasse van Bergen (ook Le Doudou genoemd).

Dit plaatselijk folkloristisch feest, dat gebaseerd is op voorouderlijke tradities, vindt elk jaar plaats in de Belgische stad Bergen. Elk jaar op de eerste zondag na Pinksteren wordt dit feest gehouden in het stadscentrum. Het begint op donderdag en eindigt op woensdag. Op zondag is het heel leuk om het schrijn te zien dragen op de Gouden Koets en het gevecht van Sint-Joris met de draak (ook Lumeçon genoemd) bij te wonen met vrienden en familie. Elke dag en avond van die week wordt er steeds iets georganiseerd (verschillende concerten, fakkeltochten, een braderie, vuurwerk, …). De cafés zijn open tot in de late uurtjes: het is dus mogelijk om op  straat en in de cafés te dansen en een pintje te drinken met vrienden. Helaas is dit feest  vaak tijdens de examens (mei-juni) maar ik probeer altijd om aan iets deel te nemen. Het is de moeite waard om naar Le Doudou te gaan kijken. Jullie zullen er geen spijt van hebben!

Het liedje van dit folkloristisch feest : https://www.youtube.com/watch?v=GbPe2Oqv4YA

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7a/Doudou.JPG/576px-Doudou.JPG

Attribution : By We El (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Auteur : Marêva, 22, Tournai, FR, 2014

Âge : 22 ans