parket_van_aarlen

Ik zit in mijn tweede masterjaar in de criminologie en ik loop momenteel stage bij het Parket van Arlon.

De opdracht van het Parket is de overtredingen, de wanbedrijven en de misdaden te vervolgen. Hiervoor werkt het Parket samen met de politiediensten die taken voor het Parket uitvoeren. Zo stel ik de kantschriften op en ik kan ook, bijvoorbeeld, een slachtoffer, een getuige of een verdachte over de feiten ondervragen.

Ik werk ook met de juristen. Ik lees en behandel dossiers. Ik stel, bijvoorbeeld de dagvaardingen en de verzoeken tot onderzoek op. Ik kan ook beslissen om de feiten te seponeren met het akkoord van een magistraat. Ik kwalificeer eveneens de feiten voor het dossier.

Ik woon vaak zittingen bij zoals correctionele zittingen, zittingen van de politierechtbank en zittingen van de Raadkamer. In november heb ik het assisenproces bijgewoond van de “B&B moordenaar” (le “tueur des gîtes”). Ik woonde ook een autopsie en een reconstructie bij.

Source image : photo personnelle

Auteur : Anaïs, Libin, 22, FR, 2014

Âge : 22 ans