chinees_paviljoen

 Ik ga over een alleraardigste plek in de buurt van Brussel praten. Ik wandel graag op die plaats om allerlei redenen.

Het Chinees paviljoen staat aan de noordgrens van Brussel, naast het paleis van de Koning in Laken, en het wordt door een groot park omringd. In het park staan veel banken, een speelplein en allerlei soorten van bomen. Die zorgen voor een prachtig landschap, vooral gedurende de herfst.  Er is ook een ondergrondese doorgang naar de Japanse toren maar die is maar één keer per jaar open gedurende een speciale bezoektijd.

Waarom hou ik van die plek?  Ten eerste is de plaats goed toegankelijk. Het openbaar vervoer (tram 3) stopt voor het park aan de halte “Araucaria”. Daarnaast is er ook de snelweg die een paar honderd meter verder eindigt en begint. Die locatie biedt dus veel faciliteiten.

Ik begin mijn pre-party vaak met vrienden in het park en daarna kan ik onmiddellijk de tram nemen. Bovendien is het park ook niet ver van het Atomium…gewoon drie haltes met de tram! Het park is dus een sleutelpunt in het noordelijke deel van Brussel.

Ten tweede is het park veilig en niet overvol. Dit verbaast me altijd. Waarom is er niemand in zo’n leuk park? Als u niet houdt van overvolle locaties, is dit de perfecte spot voor u. Alleen, met je geliefde of je familie, kan dit park iedereen behagen.
Ten slotte zou ik  iedere Vlaming die een deel van Brussel wil bezoeken, aanraden om op deze plek te stoppen. « 

Souorce image : https://commons.wikimedia.org/wiki/File:0_Laeken_Pavillon_chinois_2.JPG

 

Auteur : Kevin, Brussel, 21, FR, 2015

Âge : 21 ans