jenifer

The Voice France op zaterdagavond: een leuk moment in de woonkamer met mijn ouders en mijn zusje.

Mijn zus en ik zijn allebei op kot van zondagavond tot vrijdag, het is dus onmogelijk om met het hele gezin tijdens de week bij te praten. We hebben dus afgesproken om elke zaterdag om 20u50 samen thuis te blijven en naar een programma kijken. The Voice France, gepresenteerd door Nikos Aliagas, is een talentenjacht die uitgezonden wordt op TF1. Een talentenjacht waarbij vier coaches (vorige jaar waren het Jenifer, Mika, Zazie en Florent Pagny) meerdere kandidaten begeleiden.

Er zijn drie fases:

  1. Tijdens the blind auditions treden artiesten op waarbij de vier coaches met de rug naar de kandidaten gekeerd zitten (alleen de stem bepaalt! Ze kunnen dus niemand op zijn uiterlijk beoordelen). Als een coach een zanger in zijn team wil, drukt hij de knop in en daarna draait zijn stoel om. Wanneer hij zich omdraait, zal deze kandidaat verder in het avontuur doorgaan. Wanneer meerdere coaches zich omdraaien, kiest de kandidaat zelf zijn coach uit.
  2. Tijdens de battles zingen twee of drie kandidaten uit eenzelfde team samen. De beste (gekozen door zijn coach) gaat door naar de volgende ronde. De persoon die niet gekozen is, kan ook gered worden door een van de drie anderen coaches. Coaches mogen maximum twee talenten stelen.
  3. De liveshows. De kandidaten die tijdens de battles gered worden, vallen  er opnieuw af tot er vier overblijven (een van elk team) die het dan tegen elkaar opnemen in de finale.

Dit programma bestaat ook in België maar het is tijdens de week, we kunnen dus niet samen naar The Voice Belgique kijken. Bovendien is het beter in Frankrijk. Ik kijk niet vaak naar TV want ik heb niet zo veel tijd en nog minder voor talentenjacht maar deze is echt tof. De zangers zijn vaak adembenemend en het orkest is perfect ! Iets dat ik zeker niet wil missen.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Jenifer.png

Attribution : [lounajenifan]], CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimed

Auteur : Maréva, Tournai, 23, FR? 2015