Ken je de burcht van Bouillon al ? Het is een oud kasteel.

De burcht van Bouillon werd in de 8e eeuw gebouwd in de provincie Luxemburg. Het is een van de mooiste kastelen in België. Het hehoort tot het Belgisch erfgoed. Het kasteel staat op een rots boven de stad in de buurt van de Semois. Het is een symbol van de stad. Godfried van Bouillon was één van de leiders van de Eerste Kruistocht. Hij erfde het kasteel van zijn oom. Hij verkocht het kasteel om geld te hebben voor de Eerste Kruistocht. De nieuwe eigenaar was bisschop Otbert. In de 15e eeuw werd een deel van het kasteel verwoest. De verbouwingen werden uitgevoerd door Vauban. Vauban was een grote militaire architect van Lodewijk XIV. Het kasteel kreeg nieuwe militaire gebouwen. Bijvoorbeeld : een kruitvat. En de laatste verbouwingen werden uitgevoerd ten tijde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Nederland vernietigde de kerker. De plaats is nu een toeristische attractie. Veel mensen komen het kasteel bezoeken en het spektakel met jachtvogels bewonderen.

Source image : photo personnelle

Auteur : Benoît, Chapelle-lez-Herlaimont, 18, FR, 2015

Âge : 18 ans