brouwerij_dubuisson

Mijn favoriete brouwerij is brouwerij Dubuisson gelegen in Pipaix. Dubuisson is mijn favoriet omdat ze mijn favoriete bieren maakt! Naast Pipaix heeft Dubuisson ook twee kleine brouwerijen in Bergen en in Louvain-La-Neuve.

Mijn favoriete blond bier is the Bush blond (1998), mijn favoriete amberkleurig bier is the Bush amber (1933), mijn favoriete kerstbier is the « Bush de Noel »(1991) en mijn twee lievelingsbieren zijn de « Bush prestige »(2003) en « Bush de nuit »(een Bush Noel met wijn). Ze komen allemaal uit brouwerij Dubuisson! Ik ga vaak naar de Brasse-Temps van Bergen met mijn vrienden en we houden ervan om hun verschillende bieren te proeven! Brasse-Temps in Bergen is een microbrouwerij, gekoppeld aan een taverne. Ik ken alle bieren van Dubuisson, zelfs de speciale van de microbrouwerij.

Deze brouwerij is gesticht in 1769 door Joseph Leroy. Later, in 1933, maakt Alfred Dubuisson er een uiterst speciaal brouwsel met een zeer hoge dichtheid. Hij gaf deze gezegende creatie de Engelse naam « Bush » , wat zoveel betekent als « Dubuisson ». Vandaag heeft het Hugues Dubuisson er de leiding.

De bieren van deze brouwerij zijn vaak sterk. Ze hebben een uitgesproken karakter, dus het zijn ideale degustatiebieren. Ze zijn goed als aperitief, als digestief en ze smaken op elk moment van de dag. Ik houd ervan om ze met kaas of worstjes te degusteren. Persoonlijk denk ik dat de bieren van Dubuisson het beste bier ter wereld zijn!

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/Bush-_Blonde.jpg

Attribution : Andreador, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

 

Auteur : Corentin, Neufmaison , 19, FR, 2015