5419408302_1fb153ea92_c

Ik heb gekozen te schrijven over één van mijn favoriete Waalse uitzendingen: D6bels On Stage.

D6bels On Stage is een Franstalige muzikale uitzending uitgezonden door La Deux (een Belgische zender). Deze is sinds 2014 gepresenteerd door de Zwitserse DJ Quentin Mosimann. Hij is vooral bekend voor zijn deelname aan de Franse reality-tv Star Academy in 2007. Het principe is Belgische en internationale artiesten uit te nodigen om live te zingen.

Bekende artiesten, die al gekomen zijn, zijn onder andere Selah Sue, Alice on the Roof, Cali,… Ze komen natuurlijk ‘on stage’ om te zingen maar ook om hun nieuwe album voor te stellen. Na hun optreden antwoorden ze op de vragen gesteld door Quentin Mosimann. De afleveringen worden in een concertzaal opgenomen. Enkele maal per jaar kunnen muziekliefhebbers de show in de ‘Ferme du Biéreau’ in Louvain-la-Neuve bijwonen.

Ik heb de show helaas nog niet live gezien, maar ik kijk er zeker naar uit om er ooit naartoe te gaan. Intussen kijk ik er elke zondag naar rond 21.30. D6bels On Stage is zeker de moeite waard voor jongeren en ouderen die van muziek houden.

Source image : https://www.flickr.com/photos/frf_kmeron/5419408302/

Puggy Live Concert @ La ferme du biéreau Louvain La Neuve-9967

Photo by @Kmeron, and thx Alison!

Auteur : Marie, Dinant, 22, FR, 2015

Âge : 22 ans