Sinds 2012 studeer ik aan de UCL (Université Catholique de Louvain-la-Neuve) en sinds dit jaar maak ik deel uit van het « Carpestudentem ». Het is een « kot-à-projet » (kap), een type kot die Louvain-la-Neuve karakteriseert, zelfs als er sommige in Namen en Woluwe bestaan. Er bevinden zich 80 « kots-à-projet » op de site van LLN.

Maar wat is dat eigenlijk ? Een « kot-à-projet » is een vereniging die uit 8 tot 13 studenten bestaat. Naast het delen van een communautaire accommodatie, delen ze ook een gezamenlijk project.

Deze studenten organiseren veel activiteiten voor andere studenten, maar ook voor inwoners van de omgeving in het algemeen. Soms leveren ze ook diensten of proberen ze andere studenten ontvankelijk te maken voor bepaalde kwesties. Elk « kap » is in een precies gebied gespecialiseerd. Het kan bijvoorbeeld cultuur, humanitaire of sociale hulp, sport of milieubescherming betreffen.

Het « Carpestudentem » is verantwoordelijk voor het bijeenbrengen van de verschillende activiteiten die zich in LLN afspelen. Op zijn website kunnen we dus een wekelijks agenda (ook overal in de stad aangeplakt) vinden. Bovendien maakt dit « kap » foto’s van de meeste evenementen, regisseert aftermovies en schrijt artikels.

Source image : photo personnelle

Auteur : Ysaline, ROucourt, 21, FR, 2015

Âge : 21 ans