Ik zou graag over de citadel van Namen spreken. Deze burcht is een symbolische plaats van Wallonië.

“La citadelle de Namur” is één van de grootste burchten van Europa met haar oppervlakte van ongeveer 80 hectares. Die grootte weerspiegelt het belang van de citadel in de geschiedenis van ons continent. Wanneer je Namen binnenrijdt zie je die burcht boven de stad uitsteken. Aan haar voet stroomt de Samber in de Maas. De top bevindt zich op 190 meter hoogte. De citadel is in drie delen verdeeld: Donjon beeldt het onderste deel uit, Médiane het tussenliggend deel, en Terra Nova is het bovenste deel. 

Ik ga daar graag om rond te wandelen met vrienden. Soms ga ik daar ook foto’s maken om te oefenen met mijn nieuwe fotoapparaat. Op die plek worden er regelmatig gebeurtenissen georganiseerd zoals hardloopwedstrijden, fietsen en motorrrace wedstrijden, festivals, concerten, wandelingen enz. Er bevinden zich daar ook een restaurant, een hotel en een parfumerie. 

Toen ik nog op de middelbare school zat (Atheneum van Gembloers) gingen we met mijn vrienden elk jaar eind juni naar “Verdur Rock”. Dit is het oudste pop-rock festival in Wallonië, en wordt bovenop de burcht georganiseerd.

Source image : photo personnelle

Source image vignette : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/61/Namur_Citadelle_08.JPG

Attribution : Ad Meskens [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons

Auteur : Delphine, Perwez, 23, FR, 2015

Âge : 23 ans