de_gentse_feesten

Ik hou van de Gentse Feesten! Het is een  muziek- en theaterfestival waar veel volk op afkomt om samen een toffe tijd te beleven.

De Gentse Feesten vinden altijd plaats in de laatste weken van juli. Het is voor verschillende redenen een aanrader. Een groot voordeel aan dit festival is dat de toegang gratis is. Bovendien kan je op de Gentse Feesten terecht voor verschillende kunstvormen waaronder straattheater, jazzmuziek, jeugdcircus, wereldmuziek, volksdans en comedy. Daarom is het ook een zeer toegankelijk festival voor een heel divers publiek: van jong tot oud, van alternatief tot mainstream enzovoort. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het één van de grootste volksfeesten van Europa is.

Deze volksfeesten zijn dan ook een ware traditie. De Gentse Feesten starten op een vrijdag en worden officieel geopend door een  belleman. Daarna volgt er  een stoet met verschillende praalwagens en de artiesten die optreden op het festival.  Tijdens de Gentse Feesten zijn er dan verschillende optredens en diverse straatmuzikanten die tien dagen lang voor de nodige entertainment zorgen.

Bovendien biedt Gent de ideale achtergrond voor deze volksfeesten. De historische stad is de perfecte setting voor  fantasierijke kunstvormen. Daarnaast heerst er altijd een sfeer van gezelligheid in Gent die ook zeker tot uiting komt in de Gentse Feesten.  Kortom, als je eens van een leuk, gezellig Vlaams volksfeest wil genieten, zijn de Gentse Feesten een absolute aanrader!

Source image : photo personnelle

Auteur : Nives, 22, Gent, NL, 2014

Âge : 22 ans