Ik ben Manon, 22 jaar oud en woon al heel mijn leven in (Groot-)Leuven (eerst in Wijgmaal, dan in Heverlee, maar dat is slechts op 10 minuten met de fiets van het centrum). Leuven is een leuke en mooie stad om aan buitenlanders te laten zien, het is klein zodat je alles te voet kan doen en Stella Artois is het beste bier ter wereld, in mijn stad gebrouwen.

Omdat Leuven de hoofdstad is van de provincie Vlaams-Brabant, is er altijd vanalles te doen. Ik ben niet zo’n grote fan van museums (al is Museum M bijvoorbeeld gratis voor studenten). Ik ga liever uit: eerst naar de fakbars (cafés uitgebaat door studenten) waar de drank veel goedkoper is, daarna naar de Oude Markt.

Ik kijk graag naar Thuis en films. Belangrijk is dat de films niet gedubt zijn, maar in de originele taal (met of zonder ondertitels). Voor de rest ben ik al 8 jaar trainster bij de turnclub Blauwput Omnisport. Ik geef er competitie acrogym en recreatieve lessen (7 uur per week).

Toen ik klein was, gingen we vaak op vakantie naar de kust of het zuiden van Frankrijk waar we een appartementje hadden. Sinds mijn 15de maken we met het gezin grote reizen (USA, Indonesië, China, Tanzania, …). Thuis eten we zaterdag altijd vis en zondag kip.

Source image : photo personnelle

Auteur : Manon, 22, Heverlee, FR, 2014

Âge : 22 ans