Ik zal jullie een activiteit van mijn dorp voorstellen. De middeleeuwse feesten van Kasteelbrakel zijn grote dorpsfeesten met alle inwoners.

Om de 2 jaar wordt deze activiteit tijdens een weekend van september door Brakel Culturele Vereniging georganiseerd. Dit festival, dat de middeleeuwen als thema heeft, brengt alle ambachtslieden en verenigingen bij elkaar. Deze groepen organiseren activiteiten en verkopen producten zoals bijvoorbeeld voeding, sieraden, enz. De bedoeling is om alle dorpelingen rond verschillende activiteiten te verzamelen. Dit feest is zo populair dat veel mensen speciaal naar Kasteelbrakel komen.

In 2014 had ik de kans om een stand met de jeugdbeweging te hebben. We hebben een houten gebouw gemaakt en hapjes aan de voorbijgangers verkocht. Er waren verschillende menu’s voorgesteld met onder andere spare ribs met biersaus en maïs, erwtensoep, enz. We hebben ook een afvaart van een rivier in een kajak georganiseerd.

Tijdens het weekend kan je deelnemen aan verschillende typisch middeleeuwse activiteiten zoals bijvoorbeeld boogschieten . Er is ook de mogelijkheid om het middeleeuwse kasteel van “Braine-le-Château” te bezoeken.

De volgende editie vindt plaats op 10, 11 en 12 september 2016. Ik hoop u daar te zien.

Crédit photo : Marc Viseur – photo©archiscan.be

Auteur : Coraline, Braine le Château, 20, FR, 2015

Âge : 20 ans