Ik zal u over het feest voor studenten in Namen vertellen. In Wallonië kennen de studenten meestal Louvain-la-Neuve en Luik. Maar ook in Namen vindt u een universiteit.

Voor mijn studies koos ik Namen voor de omgeving, niet voor de « guindaille  ». Mijn drie jaar in Namen waren echter de drie beste jaren van mijn leven. Ik ging vaak naar de «bunker» op dinsdag of donderdag. Ik kende daar mijn beste nachten van Namen. Omdat daar de meerderheid van de studenten kwam. Zo ontmoette ik goede vrienden en lachten we samen. De toegang was betalend, maar het is heel gemakkelijk om gratis drankjes aan de bar te krijgen. Dus was de nacht niet erg duur en kon ik een beetje geld sparen.

De nachten in « cercle » zijn andere memorabele momenten. De toegang is goedkoper, maar het feest eindigt vroeger. Dan is het gemakkelijker om in de ochtend wakker te worden. Deze nachten trekken minder mensen aan. Maar dit is ideaal als ik met mijn vrienden met een drankje wil praten.

Tot slot, als ik niet in een studentenomgeving wilde zijn, kon ik een glas drinken op de «Place du Vieux». Het is een oude middeleeuwse plaats. In de zomer kun je  op het terras verblijven. Dit is de gezelligste plaats in Namen, ideaal om zich na een harde werkdag te ontspannen.

Source image : http://yab.be/2019/08/12/op-stap-in-namen/

(avec l’aimable autorisation de l’auteur Carolien Coenen)

Auteur : Aurélien, FR, 2015