Ik woon in Charleroi en ik zal jullie een speciaal feest voorstellen.

Het gebeurt het derde weekend van mei in Thuin, een dorp dat niet ver van Charleroi ligt. Het is een stoet die deel uitmaakt van de stoeten van l’Entre-Sambre-Et-Meuse. Het is een militaire optocht waarin mensen lopen voor de baas van de bedevaartgangers. 

Er zijn over het algemeen 2000 personen die lopen. Ze dragen traditonele kleding van de periode van Napoleon. Het begint op zaterdagavond met enkele kanonvuren. Op zondag is er een stoet rond de stad en aan het einde van de dag gaan de mensen naar de kerk.

Ik heb vrienden die in dit dorp wonen, dus ze dragen de traditionele kleding en ze spelen muziekinstrumenten. Ik houd er veel van om naar dit feest te gaan omdat het een speciaal weekend voor hen is en ik naar hen kan kijken. Er is ook een kermis waar je je kan amuseren, biertjes drinken en frietjes eten. Tenslotte is er vuurwerk om dit super weekend af te sluiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/Thuin_Fo1cJPG.jpg

Attribution : I, Jean-Pol GRANDMONT, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Auteur : Umberto, Charleroi, 22, FR, 2015