Ik hou van een programma dat dagelijks op TV verschijnt : 71. Het is een Waals programma dat sinds 2003 op het TV-kanaal RTL-TVI wordt uitgezonden.

Het programma wordt door Jean-Michel Zecca gepresenteerd. Ik vind hem heel grappig en eerlijk met de kijkers. In Wallonië is het toch zeldzaam dat een spel zo lang op TV is. Onlangs hebben ze de 3000de uitzending gedaan.

Zoals de naam van het spel zegt, staat een kandidaat alleen tegenover 70 mensen die samen het publiek vormen. Voor de kandidaat is het doel eerder makkelijk : het hele publiek uit te schakelen. Daarom stelt Jean-Michel Zecca tien vragen die door de kandidaat worden gekozen. Als de kandidaat een goed antwoord geeft, zet hij/ze geld in de pot in en de mensen uit het publiek die niet goed hebben geantwoord worden verwijderd. Anders krijgt hij/ze niets en komt een geëlimineerde persoon in het spel terug. De waarde van de vragen neemt gedurende het programma toe (tot een maximale pot van 2600 euro).

De kandidaat moet een echt compromis maken tussen een makkelijke vraag om geld te krijgen en een moeilijke vraag om mensen te verwijderen. Als er na de laatste vraag nog personen uit het publiek rechtstaan, gaat de pot naar deze personen; anders krijgt de kandidaat de pot. Niet zo lang geleden kan de kandidaat een extra-vraag kiezen als hij/ze heeft gewonnen om de pot te verdubbelen. Pas op : een onjuist antwoord cancelt de pot.

Source image : https://www.flaticon.com/free-icon/quiz_3409478?term=game%20show&page=1&position=2&related_item_id=3409478

Attribution : <div>Icons made by <a href=”https://www.flaticon.com/authors/freepik” title=”Freepik”>Freepik</a> from <a href=”https://www.flaticon.com/” title=”Flaticon”>www.flaticon.com</a></div>

 

Auteur : Alexis, Ressaix, 22, FR, 2015

Âge : 22 ans