Ik wil je graag de journalist François De Brigode presenteren. Hij is mijn favoriete journalist, want ik heb veel gemeenschappelijke punten met hem.

François De Brigode is geboren op 9 juli 1962 in Charleroi. Hij woont met zijn vrouw Marie Bernard Schneiders in Schaarbeek. Hij begon zijn studie in Chatelet in het Atheneum Royal Pierre Paulus en is daarna beland aan de Universiteit van Brussel in de journalistiek. Hij begon te werken als freelancer. Hij presenteerde ook politieke uitzendingen.

Zijn ervaring heeft hem in staat gesteld om te gaan werken voor het journaal. Sinds 1988 presenteert hij het elke avond om 19u30 op de RTBF. Meer dan 500 000 mensen wachten op het goed en slecht nieuws. Hij vertelt over de nieuwe regering, de prijs van benzine, of de nieuwste evolutie van internationale conflicten.

Hij was lange tijd de favoriete presentator van Franstalig België, maar vandaag deelt hij zijn status met Hakima Darhmouch. In 2015 onthulde hij aan het publiek zijn passie voor fotografie. Hij houdt van fotografie sinds zijn 18 jaar. In zijn foto’s heeft hij heel weinig mensen. Er is het bos, de zee en de lucht. Zijn foto’s zijn steeds zwart en wit, en zijn tentoonstelling “Nuages” loopt van 13 februari tot 7 maart 2015 in de Young Gallery in Brussel.

 

Source image : Icons made by <a href=”http://www.freepik.com/” title=”Freepik”>Freepik</a> from <a href=”https://www.flaticon.com/” title=”Flaticon”> www.flaticon.com</a>

 

Auteur : Ilhame, Charleroi, 22, FR, 2015