Ik hou van sport, en ik hou van talentvolle Belgen die de aandacht vestigen op  sport. Daarom wil ik  Philippe Gilbert voorstellen.

 

Philippe Gilbert is geboren in 1983 in Verviers. Hij begon zijn carrière als professioneel wielrenner in 2003 en zijn palmarès is opmerkelijk : Etappen op de « Vuelta a Espana », op de « Ronde van Frankrijk » maar ook de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en San Sebastián behoren tot zijn mooiste overwinningen.

De jaren 2011-2012, in de loop waarvan hij het Belgische en wereldkampioenschap had gewonnen, waren tot nu toe de beste van zijn loopbaan. Hopelijk komen er nog talrijke goede jaren.

Met sport bestaan de verschillen tussen het noorden en het zuiden van ons land niet meer. Net als de Rode duivels verzoent Philippe Gilbert alle Belgen en brengt ze dichter bij elkaar. Belgïe is een land van topsporters waarop we trots kunnen zijn.

 

 

 

 

 

Source image : https://es.m.wikipedia.org/wiki/Archivo%3AOmloop_Het_Nieuwsblad_2012_Philippe_Gilbert_25-02-2012_11-25-02.png

Auteur : Adrien, 20, Louvain-la-Neuve, 2015

Âge : 20 ans