het_kasteel_van_beloeil

 Ik hou van oude monumenten. In de provincie van Henegouwen is er een mooi kasteel (meer precies in Beloeil), dus ik stel het voor aan jou.

 Het kasteel van Beloeil bestaat acht eeuwen. In het begin was het een middeleeuwse vestiging.  Daarna wer het een plezierkasteel en nu is het een kasteel om te bezoeken. Er zijn veel oude schilderijen en oude meubels in verschillende zalen (eetkamer, slaapkamers, bibliotheek, salon). Het is een plaats met een rijke geschiedenis.

 Achter het kasteel ligt er een prachtig park. Het park omvat verschillende tuinen op vijfentwintig hectare. Het is er aangenaam om een boek te lezen of om te wandelen. Er zijn ook beekjes en standbeelden.

 Er worden elk jaar ook twee evenementen aan het kasteel georganiseerd. In het begin van de lente is er de wedstrijd « Amaryllis » : de zalen van het kasteel zijn dan met bloemstukken versierd en het mooiste bloemstuk wint een prijs. Het tweede evenement is « Musicales de Beloeil » : concerten van klassieke muziek in de tuinen van het kasteel gedurende een volledig weekend in de zomer.

Source image : photo personnelle

Auteur : Anaïs, Saint-Symphorien, 19, FR, 2015

Âge : 19 ans