Ik ben 19 jaar en woon in Sint-Genesius-Rode. Sint-Genesius-Rode is een tweetalig dorp dat niet ver van Brussel ligt en dat komt goed uit, want ik volg mijn lessen in Brussel, aan de ULB om precies te zijn. Bovendien woon ik ook nog dichtbij het station dus ik kan gemakkelijk de trein nemen om me tot daar te verplaatsen.

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan in Sint-Genesius-Rode wonen. Ten eerste is het daar rustig en ver van de drukte maar tegelijkertijd is het niet ver rijden om tot in het centrum van de stad te geraken. Ten tweede zijn er ‘s nachts geen jongeren die in de straten rondhangen en lawaai maken, zoals het vaak in de grote steden voorkomt. De bewoners voelen zich dus vrij veilig in hun omgeving.

Jammer genoeg heeft het dorp ook enkele nadelen want perfectie bestaat sowieso niet. Het dorp is bijvoorbeeld tweetalig en dat zorgt soms voor een soort spanning, de Franstaligen blijven met elkaar optrekken en dat doen de Nederlandstaligen ook. De beste oplossing is dus eigenlijk om tweetalig te zijn want dan kan je gewoon met iedereen omgaan. Een tweede nadeel is dat het voor de jongeren soms wat aan animatie ontbreekt. Er bestaat nu wel een jeugdhuis boven het station maar alweer is het niet gemengd want vooral de Nederlandstaligen gaan daar naartoe…

Source image : https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Sint-Genesius-Rode?uselang=fr#/media/File:Sint-Genesius-Rode_wapen.svg

 

Auteur : Florence, Sint-Genesius-Rode,19, FR, 2015

Âge : 19 ans