chateau_de_la_hulpe_4645764690

Ik ben Louise, ik ben 19 en ik woon in Rixensart. Eén van de mooiste plekken in WaalsBrabant voor mij, niet ver van mijn huis, is het kasteel van La Hulpe. Het ligt in Ter Hulpen; het hart van Waals-Brabant.

Mijn lievelingskasteel maakt deel uit van het domein Solvay. Het domein is een enorm gebied met vijvers, een groot park met wandelpaden en recreatiemogelijkheden.

Het prachtige kasteel werd gebouwd in 1842 door de Béthune volgens het model van de Loirekastelen. Het is omringd door een Franse tuin met decoratieve beelden.

In het park vind men prachtige opmerkelijke bomen, vijvers, groepen rododendrons, azalea’s en in de boerderij van het kasteel kan men ook de Stichting Folon bezoeken.

In het kasteel vinden regelmatig culturele evenementen en huwelijken plaats.

Op het eind van de negentiende eeuw werd het kasteel gekocht door Ernest Solvay en in 1963 werd het geschonken aan de Belgische staat. Pas in 1972 werd dit uitzonderlijk Waals erfgoed toegankelijk voor het publiek.

Ik ben niet lang geleden in het kasteel gaan wandelen. Het is een plek waar ik vaak ging wandelen met mijn familie toen ik klein was. Veel gezinnen met kinderen genieten van deze betoverende groene ruimte in alle seizoenen. Het wordt ook geapprecieerd voor paardrijden.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Ch%C3%A2teau_de_la_Hulpe_%284645764690%29.jpg

Attribution : Michal Osmenda from Brussels, Belgium [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Auteur : Louise, Rixensart, 19, FR, 2015