binche

Ik ga over het Carnaval van Binche spreken. Het is een buitengewoon levend erfgoed, en een populaire, menselijke en sociale gebeurtenis.

Het Carnaval van Binche is een van de oudste kermissen in België. Het werd trouwens in 2003 door UNESCO als “Meesterwerk van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid” erkend. Het Carnaval van Binche is ook bekend voor zijn anonieme folkloristische personages: Les Gilles de Binche. Op Vastenavond wandelen duizend Gilles in de straten. Ze dansen met de fanfare in hun typische kostuum.

Het carnaval van Binche gebeurt elk jaar voor de Paasvakantie. In 2015 vond het Carnaval op 15, 16 en 17 februari plaats en waren er meer dan duizend Gilles op Vastenavond. Het was een apotheose!

Ik ben een keer op het Carnaval van Binche geweest en ik vond het zo leuk! Het is geen feestdag zoals de andere. Je kan feesten met je vrienden of je familie en op hetzelfde moment deelnemen aan de traditie van Binche. Het is een leuk evenement waar je heel veel mensen kan ontmoeten.

Het is tijdens de krokusvakantie, dus je hebt geen excuses om niet naar het Carnaval van Binche te gaan!

Source image : montage à partir de photos personnelles

Auteur : Elsa, Tubeke, 18, FR, 2015

Âge : 18 ans